bor-jeg-sette-penger-i-en-401-(k)-eller-betale-ned-studentlanene-mine?

Bør jeg sette penger i en 401 (k) eller betale ned studentlånene mine?

Det er ikke lett å vurdere mellom et (k) bidrag og å betale av elevlån.

Hver låntaker har forskjellige økonomiske tilfeller, og noen få variabler er utvilsomt ikke nå å gjøre. Sysselsettingssaker kan antagelig antagelig antas å skifte. Aksjemarkedet kan antagelig antagelig antas å være virkelig effektivt, veldig dårlig eller et sted i mellom.

Heldigvis er det tider når avgjørelsen er enkel. Selv når beslutningen ikke er tydelig, kan de fleste låntakere legge inn en effektiv strategi ved å stille de sjenerøse spørsmålene.

Når du burde sette penger i en 401 (k)

Noen arbeidsgivere liker blendende (k) planer. De samsvarer nemlig sms-lån norgearbeiderbidrag. Disse arbeidsgiverne kan antagelig også matche, penger for penger, ansattes bidrag. Hvilken ordning for hver krone du sparer, vil arbeidsgiveren legge til en krone i historien.

Mye mindre fordelaktige arbeidsgivermatchingsfunksjoner kan være en stor avtale for låntakere.

Anta at bedriften din vil gi et bidrag 50 for hver krone du sparer. Du kan antagelig antagelig også veldig effektivt utvilsomt få en 100 avkastning på investeringen din fra første dag. Det er vanskelig å slå.

Når designet for å betale ned studielånene dine er åpenbart

Variert folk liker ikke arbeidsgivere som samsvarer sms-lån norge ansattes bidrag. Disse andre menneskene kan også nyte godt av elevlån hobbykostnader over 10).

Mens du tilfeldigvis også kan glede deg over en uvennlig hobbyrente for elevlån, må du sette ut at ildstedet må prioriteres.

Det er ikke fornuftig å legge inn en investering som du bare har spurt om å utføre 7% hvis elevlånet ditt koster 20%. Å gi fritt en krone for å pakke nikkel er en forferdelig strategi.

Legge til boliglån tilgivelse til ligningen

Mange låntakere nyter føderale elevlån som også veldig effektivt kan være berettiget til å produsere tilgivelse.

For låntakere som jager etter tilgivelse, blir penger i 401 (k) mer gripende.

Hvis gjelden er på vei i den generøse ruten for å bli tilgitt, er det ikke verdt å betale ekstra å betale ekstra. Det korrekte ordningen kan mye mindre gjeld antagelig antagelig også bli ettergitt.

401 (k) bidrag gir ekstra fordeler for låntakerne som jager på tilgivelse. Ved å sette penger i en 401 (k), reduserer du skattefakturaen. Den reduserte skattefakturaordningen reduserer betalingen av elevlån. Reduser betalinger for elevlån betyr at mer penger blir tilgitt. Å slå penger i en pensjonisttilværelse for å unngå å tape penger på elevlån får til og sms-lån norge en av mine populære elevlånhacks.

Går gjennom et Shut-navn

Dessverre er svaret ikke konstant tydelig.

Jeg tar for meg å ta i betraktning elevenes lånebetalinger som en investering sms-lån norge sikret avkastning. Hvis jeg betaler ytterligere $ 100 på et elevlån som krever 7% hobby, er det $ 100 tjener en sikret avkastning på 7%.

Mange investeringer håper å gjennomføre 7% eller mer, men det er ikke en sannsynlighet tilgjengelig som genererer en av disse høye sikre avkastningene.

Skyldnere bestemmer seg for å anse deres vilje til å godta trussel. Du ønsker å avveie den faste avkastningen på en ytterligere elevlånsrente mot funksjonaliteten oppå investeringsveksten.

Et merkelapp for avgifter:

401 (k) bidrag på hele ledelsen til en redusert skattefaktura. Videre er elevlån en skattefradrag. Disse avgiftsfaktorene kan antagelig antagelig forflytte vekten nok til å legge penger i en 401 (k) den større avgjørelsen. Her er en etisk selvdisiplin av debatten du kan glede deg over sms-lån norge din skatteforberedende på skattetidspunktet.

Studentlån refinansierer og overfører tallene

En avslappet beslutning er å refinansiere elevlånene dine.

Anta at du kjøper 6,8% er grenseverdien for deg. I tilfelle elevlånene dine er over dette beløpet, får de en rabatt først. Studielån under den hobbyrenten griper et baksetet til 401 (k) bidrag.

Gjeldere kan refinansiere elevlånene til en redusert hobbyrente for å frigjøre penger hver måned for å unngå å tape for pensjon.

For tiden er elevlånets hobbyavgifter i 50 årsklassen ekstremt lav. Gjeldsgivere kan låse inn en lav rente på elevlånene og nysgjerrighetsnivået i arbeidet sms-lån norge å bygge opp pensjonssparingen. Kjøpet er at låntakerne vil ha en etisk kredittpose for å kvalifisere.

Leave a Comment